Atunci cand esti cu adevarat pasionat de pescuit, nu trece saptamana fara sa iti mai cumperi cate ceva care consideri ca ai nevoie. Si, mai ales, daca vrei sa faci trecerea de la nivelul de amator la un adevarat profesionist, chiar trebuie sa fii foarte bine echipat. Pentru ca pescuitul nu tine numai de noroc, ci si de calitatea echipamentelor pe care le folosesti. Printre acestea se afla si senzori pescuit, despre care am decis sa iti vorbim pe scurt, in randurile urmatoare.
Ce sunt de fapt senzorii de pescuit?
In caz ca nu stiai, ne referim la acele sisteme electronice de avertizare a trasaturii pestelui. Gandeste-te la ei ca la niste sisteme de alarme de pescuit electronice, pentru ca in urma miscarii produc sunetul care te anunta ca pestele dorit este gata sa fie prins de tine, un adevarat pescar. In plus, exista si un impuls luminos, pentru a gasi mult mai usor lanseta norocoasa.
Cei mai buni senzori din pescuit de pe piata
Tipuri de senzori de pescuit
Daca ar fi sa ii cauti pe internet sau in magazinele de specialitate, ii vei gasi sub numele de senzori lansete sau avertizori pescuit. Deja din denumire ai inteles multe legate de functionalitatea acestor accesorii, dar trebuie sa detaliem putin si despre tipurile de senzori pescuit. Ii gasim sub diverse denumiri cum ar fi avertizori pescuit sau senzori lansete. Din denumire se intuieste functionalitatea acestor accesorii de pescuit.
Senzori de pescuit atasabili pe lanseta
Au o dimensiune redusa, si nici nu sunt prea grei. Este si normal sa fie asa din moment ce urmeaza sa fie atasati pe o lanseta. Nici functiile nu sunt prea multe si se refera in special la semnal sonor si doar in unele cazuri este insotit si de semnalul vizual. Cel mai des sunt folositi de cei care pescuiesc la somn sau practica pescuitul la feeder. Sunt des intalniti in pescuitl la somn sau pescuitul la feeder. Exista si pescari care apeleaza la astfel de avertizori de pescuit in partidele pe ape curgatoare la pesti pasnici.
Senzori de pescuit atasabili pe sisteme dedicate
Mai exact, avem de a face cu senzori pescuit cu statie. Aceasta iti ofera multe avantaje, in special atunci cand participi la acele partide de pescuit lungi sau ai de a face cu pesti care nu se lasa prea usor prinsi. Oboseala isi poate spune cuvantul, iar acesti senzori de pescuit sunt perfecti pentru tine in acest caz.
Senzori prologici
Cu ajutorul lor, nu dai gres niciodata. Cel putin asa sustin producatorii, si chiar unii dintre pescarii cu experienta. Ai parte de un sensor foarte bine echipat, cu mai multe trepte de volum si sensibilitate si chiar tonuri diferite.
Sa nu uitam nici de LED-uri, care sunt tot in avantajul tau. Acesti avertizori prologici pot fi folositi pentru orice partida de pescuit, dar se dovedesc de-a dreptul perfecti pentru cele de pe timp de noapte, unde doar adevaratii profesionisti pot prinde peste.
Care sunt cei mai buni avertizori si senzori de pescuit?
Este o intrebare fireasca, din moment ce prin magazinele de specialitate gasesti o oferta multumitoare. De regula, pescarii opteaza catre acele produse care le ofera cat mai multe functii. La ora actuala, cei mai buni producatori de avertizori si senzori de pescuit sunt ATT’s, Fox, Delkim sau Anaconda.
Nu uita insa sa intrebi despre rezistenta la umiditate. Totusi, trebuie sa recunoastem ca daca ai opta pentru oricare dintre variantele pe care ti le-am prezentat mai sus, nu trebuie sa iti faci griji referitor la indeplinirea acestei cerinte.
Care sunt cei mai vanduti senzori de pescuit?
Aici totul tine de fiecare pescar, de experienta sa si mai ales de asteptarile sale de la o partida de pescuit. Daca ar fi totusi sa dam un raspuns clar la aceasta intrebare, trebuie sa mentionam seturile care sunt alcatuite dintr-o statie de receptive si patru avertizori de pescuit. Depinde si de numarul de lansete cu care ai pornit la drum atunci cand ai organizat partida de pescuit.
Sunt sau nu necesari senzorii de pescuit?
Un raspuns clar nu exista, pentru ca fiecare pescar in parte va avea propria sa parere. Daca avem de a face cu cei care practica pescuitul la nivel de amatori, este posibil ca raspunsul sa fie unul negativ.
Nici nu ar putea fi altfel din moment ce se multumesc cu ceea ce prind la o undita si maxim doua lansete. Pe masura ce capeti insa mai multa experienta, intelegi ca pescuitul nu tine doar de noroc si de aceea incerci sa iti cumperi tot ce ai nevoie pentru a avea parte de capturile dorite. Printre aceste achizitii se afla si senzorii de pescuit!